Friendship Cup 2015

(Létrehozva: 2015.10.22.)

felso

43. Friendship Cup – Olimpiai Reménység Verseny – Jablonec Nad Nisou, Csehország, 2015. szeptember 26.


A ’70-es évekbe visszanyúló történelmű Cseh verseny nemzetközileg elismert hírnevének záloga Mr Vladimir Zeeman, a FIG Technikai Bizottságának vezetője, és a verseny házigazdája, aki a részletek és a pontosság megszállottja. Nem csoda hát, hogy 2015-ben is egy igazán díszes társaság vonult fel az idén először 6db EUROTRAMP ULTIMATE-en rendezett kupán. A verseny lebonyolítását igen gördülékennyé tette a 3 bírói panel beosztása, melyen külön tudtak versenyezni a legfiatalabb korosztály tagja, a nők, és a férfiak.


A verseny különlegessége, hogy az általában méltatlanul elhanyagolttá vált szinkron versenyek egyik remek lehetőségét biztosítja az európai versenyzők számára. No nem mintha kizárólag Európából érkeztek volna az eseményre.


A versenyen résztvevő több, mint 150 versenyző 13 országból érkezett.

Részt vevő országok:

Argentina (ARG), Ausztria (AUT), Csehország (CZE), Nagy-Britania (GBR), Németország (GER), Magyarország (HUN) Hollandia (NED), Szlovénia (SLO), Svájc (SUI), Svédország (SWE), Törökország (TUR), Amerikai Egyesült Államok (USA), Üzbegisztán (UZB).

Argentina
ARG
Austria
AUT
Czech Republic
CZE
Great Britain
GBR
Germany
GER
Hungary
HUN
Netherlands
NED
Slovenia
SLO
Switzerland
SUI
Sweden
SWE
Turkey
TUR
USA
USA
Uzbekistan
UZB

Mi magyarok 10 versenyzővel, 4 edzővel és 1 bíróval érkeztünk 2 csapatként nevezve.

Résztvevők:

Csipkereki Máté (UTE) 11-12 éves fiúk között egyéniben és szinkronban indult;

Barsi Levente (UTE) szintén 11-12 éves fiúk között egyéniben és szinkronban indult;

Varró Máté (Dunaferr SE) 15-16 éves fiúk között egyéniben indult;

Rozs Viktória (Dunaferr SE) 15-16 éves lányok között egyéniben indult;

Rozsnyói Soma (Pattanj SE) 17-18 éves fiúk között egyéniben indult;

Vincze Ákos (Dunaferr SE) 17-18 éves fiúk között egyéniben indult;

Nagy Richárd (Pattanj SE) 17-18 éves fiúk között egyéniben indult;

Sram Vivien (UTE) 17-18 éves lányok között egyéniben indult;

Csánicz Laura (ATSE) 17-18 éves lányok között egyéniben indult;

Juhász Zsolt (UTE) felnőtt férfiak között egyéniben indult;

Edzők:

Juhász Judit UTE, Pelikán Milán (ATSE), Halász Tibor (Dunaferr SE), Ott Olivér (Pattanj SE)

Bíró:

Haraszti Flóra

csariA környezet ismerős volt, sok éve járunk ide versenyezni, a szállást, a városkát jól ismerjük, a csarnokot is szeretjük, szép, tágas fényes, kellemes hőmérsékletű csarnok, amit az ügyes berendezésnek is köszönhetően jól át lehet látni, és könnyen tájékozódunk benne. A versenyt élőben közvetítette a helyi, és az országos TV, illetve 3+1 külön csatornán élőben volt nézhető az interneten. 

A legmodernebb technikai felszerelések lehetővé tették az online eredménykijelzést is, hogy az itthon maradtak is nyomon kövessék élőben az eseményeket. A magyar csapat szépen helyt állt. Végül 3 bronzérem lett a mérleg. Az egyiket az UTE 11-12 éves szinkronpárosa szerezte meg, míg sokkal komolyabb küzdelem árán a másikat a szintén UTÉ-s Sram  Vivien, és a Dunaferes Vincze Ákos, akit a döntőbe jutásért még Nagy Ricsi maga mögé utasított, de a fináléban bizonyított.


A versenyre a jó szervezés, a nyugodt, és pontos időrend, és a jó hangulat volt jellemző. Sok régi arcot, és neves ugrót láthattunk újra, és remélhetőleg megtartottuk az országunkról kialakult pozitív, és haladni vágyó nemzet képét a külföldiek szemében.

Copyright 2010. DD Standard Kft. ©