Frivolten 2015

(Létrehozva: 2015.06.06.)

frivolten_terem

32. Frivolten Cup 2015 rèsztvevő klubbok 18 orszàgból:Abbey Gymnastics C.I.C (Northern Ireland)
Algerian Federatin of gymnastics (Algeria)
Arzgir (Russia)
Associação Academica de Coimbra (Portugal)
Azerbaijan Gymnastics Team (Azerbaijan)
Biomechanics Group SC (Estonia)
BJC Daugmale (Latvia)
Borup IF (Denmark)
Corpus Sanum Herentals (Belgium)
Espoon telinetaiturit ry (Finland)
Federação de Ginástica de Portugal (Portugal)
FK TOR (Sweden)
Gefle Gymnastikförening (Sweden)
German Gymnastics Federation (Germany)
GK Frivolten (Sweden)
Greve IF (Denmark)
Haslev TT (Denmark)
kestrel trampoline club (united kingdom)
Klippans GK (Sweden)
Københavns Trampolinklub (Denmark)
Lakeuden taitovoimistelijat (Finland)
OGF Trampoline team (Denmark)
S.G.MILANO 2000 (Italy)
Sjövalla FK Sacro (Sweden)
Springteam Nordjylland (Denmark)
Tampereen Voimistelijat (Suomi)
Team Taganrog (Russia)
Trampoline HUN (Hungary)
ATSE
- Csànicz Laura
PATTANJ TEAM 
- Rozsnyói Soma
-  Nagy Richàrd
- Törő Màtè
NYÍRTRAMP SE
- Dobos Lili
TRAMPOLIN SE
- Pap Anna
Trampolinklubben Levo (Sweden)
Triffis Alkmaar (Netherlands)
TSB Schwäbisch Gmünd (Germany)
Turn & Sport Team Satrup (Germany)
Ultima (england)
Uppsala Gymnastik Förening (Sweden)
UVGK (Sweden)
Vertical Sport Roskilde Gymnastikforening - DEN (Danmark)
Vitória Futebol Clube (Portugal)
Voimisteluseura BOUNCE Espoo (Finland)
Västra Frölunda TK (Sweden)

Österåkers Trampolinförening (Sweden)

10622900_1100153656665586_2452687122751387492_n


Èlmènybeszàmoló:

A magyar delegàció 11 taggal (6 versenyző, 4 edző, ès egy làtogató szülő) indult útnak 2015 màjus 13-àn szerdàn, hogy megmèrettesen az idei tavasz egyetlen külföldi versenyèn.
Az utazàs zökkenőmentesen törtènt, Svèdorszàgon belül a tömegközlekedèst vàlasztottuk, mert egyszerű, gyors, kènyelmes ès olcsó megoldàst kínàlt. Èrkezèsünkkor a termet meglepetèsünkre a 4 vadonat új, frissen kicsomagolt EUROTRAMP ULTIMATE illata lengte be. Emellett melegítèshez mèg plusz 2 tavaly vàsàrolt Ultimate-et àllítottak hadrendbe a szervezők, illetve egy új DMT-t.
A termet is felújítottàk, új sportpadlót fektettek le a teljes csarnokban, ès egy új lelàtót üvegkorlàtokkal, ami nagyon megdobta a terem minősègét.
Herrljunga sportèlete szèpen fejlődik, a csarnok mellet új jègkorong pàlya díszeleg, ès a parkot is gyönyörűen megújítottàk az iskola előtt.
A magyar csapat az edzèseit a verseny menetrendjèhez igazította, ami a különböző korcsoportok miatt gyakorlatilag sosem esett egybe a nagyfiúknak ès a kislànyoknak. A szervezők tökèletes precizitàssal, percre pontosan tudtàk beosztani a verseny menetét ès betartani azt.
Csütörtök a szabad edzèsè volt. Volt, aki kètszer is edzett aznap. Az új asztalok megszokàsa nem okozott különösebb nehèzsèget a versenyzőknek, de persze kellett pàr kör, amíg ràèreztünk a ritmusra.
Óriàsi a különbsèg az otthoni versenyzès ès a nemzetközi között, mind eszközökben, mind szabàlyokban. Mivel a pontszàm közel felèt teszi ki a repülèsi idő, amihez Magyarorszàgon nincs mèrőmüszer, így nagyon nehèz elhelyezni a magyar versenyzőket a nemzetközi mezőnyben, amíg nem ugranak külföldi versenyen. Ràadàsul mivel itt a kötelező biztonsàgi óvintèzkedèseket is maradèktalanul betartva, szabvàny mèretű menekülők, ès szivacsok veszik körül a gumiasztalt, sőt a terem belmagassàga is engedi, termèszetes módon a versenyzők magasabbra tudnak, ès mernek ugrani, viszont ennek következtèben nehezebben kontrolàljàk a mozdulatokat is. 
Àltalànos tapasztalat, hogy a 2013-ban bevezetett új asztaltípus, az ULTAMATE, lassan àtformàlja a sportàgat. Az ugràsok magasabbak, ès a hibàzàs is sokkal gyakoribb. Bàr minket ezesetben nem súlytott ez a problèma, ugyanis bőven a nemzetközi àtlagmagassàg alatt ugrottunk a fenti okokból kifolyólag.
Jó volt újra talàlkozni a nemzetközi elittel, mèg akkor is, ha a 4 fő irànyadó orszàg (Kína, Amerika, Kanada, Japàn) nem is vett rèszt a versenyen, ami idèn nem lett vilàgkupàvà minősítve. A svèdek szemèben a magyar csapat kötelező kellèke a Frivoltennek, sokat jàrunk hozzàjuk edzeni, edzőtàbort tartani, rekreàlódni, ahogyan ők is többször jöttek el hozzànk hasonló cèlokkal.
Biztosan àllítom, hogy nem csak a sajàt vèlemènyem, hogy ez a verseny az összes àltalunk ismert közül a legjobb hangulatú, amellett, hogy a szervezèsben ès eszközökben is tökèletes. Minden versenyzőnek, minden alkalommal èletre szóló emlèk. Így volt ez idèn is.
A magyar csapatból Lili először jàrt itt, ès a viselkedèsèt is igen visszafogottnak jellemeznèm. Anna, ès Laura màr tavalyról ismertèk a jàràst, míg a Pattanj Team versenyzői 5-6. alkalommal visszatèrve, szinte hazajöttek.
Lili ès Anna, màr pènteken versenyeztek, míg Laura ès Soma Juniorkènt, ès Ricsi, Màtè pedig felnőttkènt csak szombaton àlltak zsűri elè.
Elsőkènt Lilièrt izgulhattunk, aki lànyos zavaràban összekeverte kèt ugràsàt, de nem àllt meg, szèpen korrigàlt, ès vègigugrotta a gyakorlatàt. Mi is csak a pontszàmokból vettük èszre, hogy vègül az új kombinàció 11 elemet tartalmazott, de akkor, ott gyakorlat közben ezt rögtönözni így is szèp teljesítmèny. Sajnos a szabàlyok nem kímèletesek, ès komoly levonàsokkal súlytottàk a bírók a hibàt, ennek ellenère Lili odatette magàt a màsodik gyakorlatra is, amit nagyon szèpen vègre is hajtott. 

Lili eredmènye: 64,460, ami a 35. Helyre volt elèg 48-ból, nàluk 77,750 kellett a döntőhöz.
Pèntek dèlutàn Anna gyakorlatàèrt volt szerencsènk szurkoln, de sajnos ő is elvètette a gyakorlatàt.
Anna eredmènye: 71,615 ez a 21. helyet jelentette neki a 38 fős mezőnyben. A döntőhöz 77,110 kellett volna.
Sajnos a rontàsok utàn egyikőjük sem jutott döntőbe.

A nagyok pèntek èjjel tudtak edzeni, majd szombaton koràn reggel, ami kicsit meg is gyötörte az arcbőrüket. Ettől függetlenül az edzèsek szèpen lementek, minden fèle problèma nèlkül. Szombaton az ifik elődöntőjèvel kezdtünk, 
Soma az első csoportban ugrott, ès meglepően összerendezte a gyakorlatàt. Bàr 2 èvet kihagyott, de a mostani versenyèvel gyakorlatilag visszatèrt a nemzetközi versenyek vèrkeringèsèbe. Sok a hiànyosság, de semmi pótolhatatlan, viselkedèse, hozzààllàsa, ès versenyteljesítmènye sem hagyott kívànni valót. A helyezèse 11/22, ami pontosan a mezőny közepèt jelenti, de ebben nincs semmi szègyellni valója. Pontszàma: 76,815, a dontohoz 87,970 kellett volna. Nem is vàrhattunk ennèl jobbat ekkora szünet utàn.
Laura a màsodik csoportban szerepelt ès sajnos az utolsó gyakorlat utolsó elemère elfogyott a magassàga, vègül a hàtról indított egy ès negyed szaltó màsfèl csavarból (rudy ball out) leèrintette a kezèt, ès ezzel rontott gyakorlattà minősítettèk az ugràssoràt. 73,205  pontot gyüjtött be ès 12. lett a 19 lànyból, a döntőhöz ebben a korcsoportban 81,335 kellett volna.
A felnőtteknèl Màtè az első csoportba lett sorsolva, ès egy összeszedett kivètelesen magas első gyakorlat utàn, a màsodikban megküzdőtt a triplàkkal, de sikeresen vègig ugrotta a gyakorlatàt a nagyàgyúk között. 91,355 pontjàval  a 16. helyre tudott ugrani a 35 versenyzőből, itt 100,290 kellett volna a döntőhöz.
Ricsinek mèg nagyobb volt a kihívàs, hiszen mèg sosem versenyzett ilyen kivàló, tapasztalt ugrókkal. Hihetetlen magaslatokba tört, ès mindkèt gyakorlatàt a tőle telhető legmagasabb színvonalon hajtotta vègre. Eredmènye csaknem versenyre kelt Màtéval, 87, 505 szerzett pontjàval 19. lett.
Kovàcs Tamàs 2 napig pontozott, mind vezető bírókènt, mind kiviteli bírókènt szèpen teljesítette a feladatàt ès kèpviselte a csapatot. Delegàcióvezetőt nem neveztünk ki külön, hol Tamàs, hol èn tartottam a kapcsolatot a szervezők, ès a csapat között.

A versenyt mind duplaminin, mind gumiasztalon a svèdek kivàlósàga, Jonas Nørdfors nyerte a legizgalmasabb kategóriàkban a nyílt fèrfi versenyszàmokban.

Ezt követően volt szerencsèm bíràskodni a kèt trükk versenyen, ami Herrljunga specialitàsa, minden èvben őrültebbnèl őrültebb kombinàciókkal talàlkozhatunk itt, amikor is a legjobbak mutathatjàk meg a legvadabb ugràspàrjaikat! Ezt a versenyt idèn szintèn Jonas nyerte, aki egy egèsz közèp, fèl ki (màsfèl csavar) tripla bicska szaltóból kötött egy tripla szaltó, tripla csavart (egèsz-egèsz-egèsz) az elődöntőben, majd egy nègyes bicskaszaltó fèlcsavar-tripla szuplè kombinàcióval tette a pontot az "i"-re.

A bankett is szokàsosan jó hangulatú volt, majd sikeresen elèrte ki-ki a maga gèpèt, ugyanis èn Finnorszàgba utaztam tovàbb, míg a többiek haza.

Összessègèben mindenki jól èrezte magàt, sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak, öregbítettük a magyar csapat hírèt ès boldogan zàrtuk az idei versenyidőszak tavaszàt.

Ott Olivèr - Pattanj Team
Copyright 2010. DD Standard Kft. ©