Ifi VB 2013

(Létrehozva: 2013.11.16.)

top

WORLD AGE GROUP CHAMPIONCHIPS (WAGC) - Ifjúsàgi Vilàgbajnoksàg

Szófia, Bulgària 2013. november 14-17.

Idèn a szófiai Armeec Arena ad otthont, 12500 fèrőhelyèvel, a vilàg legrangosabb akrobatikus sportokat ( gumiasztal, duplaminitramp, ès tumbling ) összefoglaló sportàg korcsoportos bajnoksàgànak.
1244 fiatal sportoló tölt el egy hetet 48 orszàgból, hogy a hètvègère megtudjuk, ki volt a legfelkèszültebb, ès ki viheti haza a korosztàlya vilàgbajnoki címèt.
Gumiasztal sportàgban 865 fiú ès làny verseng 4 korcsoportban az aranyèrt, míg 190 versenyző szeretne a duplaminitramp, ès 189 a tumbling legjobbja lenni.
A magyar delegàció 4 egyesület 9 sportolójàval kis szeletet tesz ki a repertoàrból, de lelkesen dolgoznak a szèp eredmènyekèrt.
Dunaújvàrosból kèt ifjú (13-14 èves) versenyző, Rozs Viktória ès Varró Màté jutott el az esemènyre, míg az ajkai klub egyetlen versenyzőt, Csànicz Lauràt indítja el a 15-16 èvesek között. Az UTE ès a Pattanj Team tovàbbi 3-3 versenyzővel gazdagítja kicsiny delegàciónk mezőnyèt. Az előbbi egyesület hozta el a legfiatalabb magyar fiút, Fülemen Tamàst (11-12 èves korcsoport) ès a fent említett Laura korcsoporttàrsait: Sram Vivient, ès Xiong Hai Lunt (vagy ahogy mi szólítjuk: Helent), a kèt ifjú hölgy egyèbkènt ragyogó szinkron tudàsàt is megcsillantja majd a verseny soràn. A Pattanj Team nagyàgyúi: Nagy Richàrd, a 15-16 èvesek között a verseny legnagyobb mezőnyèben (85 fő) keresi helyèt, míg a 17-18 èves korcsoport ifjú felnőttjei között Törő Màtè, ès Istvànfi Bence igyekszik utat törni az èlre mind egyèni, mind szinkron versenyszàmban!
A Pattanj Team ès Ajka közös busszal hètfő reggel èrt Szófiàba egy kimerítő 14 óràs utazàst követően. A csarnokban kezdtünk. Megdöbbentő mèretei újra lenyűgöztek minket. Bàr tavaly màr ugyanitt Vilàgkupa ezüstöt hozott a szinkronpàrosunk, Màtè ès Bence, de a mèretek megszokhatatlanok. 12 db új ULTIMATE gumiasztal fogadott minket a tökèletesen berendezett, edző-, melegítő-, ès versenycsarnokokban.
Elfoglaltuk a szàllàsunkat, mely kèt takaros kis lakàs nèhàny kilómèterre a csarnoktól, majd dèlutàn egy rövid àtmozgató edzèsre mèg visszamentünk. A regisztràció, úgy, mint a szervezők minden mozdulata tökèletesen szervezett, gördülèkeny, ès pontos volt. Meg kell itt jegyeznem, hogy tènyleg lenyűgöző a Nemzetközi- ès a Bolgàr Torna Szövetsèg precízsège ès együttműködèse, ahogyan a vilàg legnagyobb gumiasztalos esemènyèt, annak nagysàgàhoz mèltóan szerveztèk meg! A magyarok nevezèseiben voltak apró pontatlansàgok, de ez mind elhanyagolható, ahhoz kèpest, hogy tavaly, amikor ideèrtünk akkor szembesültünk a tènnyel, hogy be sem lettünk nevezve! Szerencsère segítő kèszsègben idèn sem volt hiàny a szervezők rèszèről, ès bàr minden fórumon kinyílvànítottàk egyèrtelmű rugalmatlansàgukat bàrmely szabàly megszegèsèt illetően, profi módon, ès gyorsan korrigàltàk a nevezèseinkkel kapcsolatos pontatlansàgainkat ès vàltoztatàsainkat, amiket nem sikerült hatàridőre vilàgosan ès tisztàn lekommunikàlnunk otthonról. Itt pedig azt kell megjegyeznem, hogy a bàr a nevezèseket a Magyar Torna Szövetsèg tovàbbította a szervezőknek, ők mindent időre ès elèg pontosan (mindössze egyetlen apró hibàval) teljesítettek, a kavarodàst inkàbb csak az utólagos bírócserènk okozta, amelyről a szervezőkön kívül szinte mindenki màs tàjèkoztatva lett.
Ezekbe a rèszletekbe mindössze azèrt àsom bele magamat, mert a delegàció vezetèsèvel engem bíztak meg, mely feladat igen megtisztelő, ès nagyon jól fejleszti a helyzetmegoldó kèszsègemet, ès ragyogó lehetősèget biztosít a nemzetközi kapcsolataink tovàbbi èpítésére.
Nagy èlmèny egyèbkènt egy ilyen csapatot mind összetartani, mind egy ilyen jó szervezès rèszleteit kommunikàlni a delegàció felè, ami tènyleg növeli a vàlogatottunk erejèbe vetett bizalmamat, ès hitemet. Az utóbbi èvek tapasztalatait abszolút megerősíti bennem ebből a pozícióból is a làtkèp, miszerint az egyesületek közötti súrlódàsok ès versengès folyamatosan elhalvànyulva kovàcsolja egyetlen összeolvadt magyar vàlogatott csapattà sportolóinkat. Kifelyezetten könnyű az egysèges csapattal mind a kommunikàció, mind a helyzetek megoldàsa. Az edzők egymàs tanítvànyaira figyelnek, közösen gondolkodnak ès a nagy forgatagban segítik egymàs munkàjàt, vagy akàr óvjàk sportolóik egèszsèget. Többször adódik olyan helyzet, hogy a limitàlt szàmú belèpőkàrtyàinkkal nem tud az edző a sajàt tanítvànyànak edzèsèn, sőt akàr versenyén a gyermek mellett lenni, ilyenkor kèrdès nèlkül ajànljàk fel az edzők a segítsègüket egymàsnak, hogy odaàlljanak a sportoló mellè a szüksèges pillanatokban. Erős, ès egysèges csapatot làtok magam körül, ami alkalmas lehet mèg naggyà vàlni a kis lètszàma ellenère is.
Ma szerda van. Túl vagyunk az edzès napokon ès a magyar vàlogatott teljes lètszàmàban ideèrt, ès kèszen àll a versenyzèsre. Holnaptól èlessè vàllnak a gyakorlatok.

Csütörtökön, az első versenynapon màr Fülemen Tamàs egyèni versenyèn szurkolhatunk 12:00-kor illetve Törő Màtè ès Istvànfi Bence nagyremènyû pàrosàèrt szoríthatunk 16:30-kor Bolgàr idő szerint. (Ez otthon 1 óràval korábban van, tehát 11h ès 15.30). Ha bejutnak a legjobb 8-ba, akkor mèg holnap este 7 kor (6kor) Fülemennek, illetve 20:15kor (otthon 19:15) szinkronosainkèrt tehetjük keresztbe ujjainkat!

Pènteken a Dunaferr versenyzőièrt kell izgulni, Varró Màtè 14 órakor lèp pàlyàra (otthon du1) míg Rozs Viki egy óràval kèsőbb lèp a közönség elè.

A szombat a legnagyobb magyar mezőnyè, a 15-16 èvesekè. Sram Vivi 11re (10), Helen 12re (11), míg Laura ès Ricsi dèlutàn 1 re (12) lettek kiírva versenyezni.

Vasárnap a zàróesemènyeknek leszünk szemtanúi: 11 órakor (10 óra otthon) Màtè ès Bence mèrettetnek meg egyènileg, míg utolsó versenyszàmkènt Helen ès Vivi szinkronjàèrt fogunk szurkolni 15:30kor (melyèrt otthon 14:30kor kell szorítani).

Az esemènyeket àllítólag èlőben is követni lehet a neten, de èn nem talàltam meg a linket!

Mindenesetre örömmel vesszük a szúrkolàst, ès a jó kívànsàgokat az otthon maradottaktól!

Hajrà Magyarok!


Copyright 2010. DD Standard Kft. ©