Meglepetések Magyar Bajnoksága 2011

(Létrehozva: 2011.11.01.)

csapat_1

2011 Magyar Bajnokság és 5. nemzetközi nyílt verseny


A versenyen mintha a fejetetejére állt volna a világ! 
Először is köszönöm a Pattanj Team szülői gárdájának a szurkolását! Az idei OB-n a szülők rekord számban jelentek meg. Ajami apukája Japánból jött haza, anyukája sielésből, hogy láthassák lányukat versenyezni, Soma, Ricsi, és Bence családja, a "keménymag" természetes, hogy eljöttek, de még Máté szülei is megjelentek, akiket talán először láthattunk versenyen, amióta fiuk versenyzik. Csanád barátnője is tiszteletét tette a neves napon, csak Blanka szülei nem tudtak eljönni. A szurkolói gárda hozta a formát. Már csak a versenyzőknek kellett pirítani.

A legkissebbek korcsoportjában Ajami volt a mi hírmondónk. A legkissebbek legkissebjeként nála 2 évvel idősebbekkel versenyzett együtt, és nagyon szépen állt helyt! Mindhárom gyakiját szépen odatette, bár a döntőben már kicsit kapkodott, de így is szépen teljesített. 5. helyen végzett, ami szerintem azt is jósolhatja, hogy jövőre dobogón lesz, és 2013ban akár meg is nyerheti még mindig a legifjabbak korcsoportját!

Sonka mostanában sokat sporólt az edzéseken. A taktikája, hogy "majd a versenyen odateszem magam" ez sokszor bejött eddig, sőt részben most is. Edzésen kb. 50%-ot teljesít ahhoz képest, amit tudna, most viszont, hogy megerőltette magát, még mindig csak kb 70-et tudott kipréselni, ezzel az elődöntőben gyakorlatilag 2 rontott gyakorlattal bukdácsolt tovább... A döntőben bezzeg vagy 80%-ot hozott ki magából, amivel bronzérmet szerzett! Bár bejött neki a kummantós technika, de képzeljük el, mi lenne, ha év közben 80%-on parázslana...

Ricsi a fordítottja. Edzéseken 110%-ot tesz oda, a gyakija irdatlan magas, nagyon pontos és magabiztos. Egyértelműen a legjobb, talán nem is csak itthon! És mégis... Az elődöntőből 2. helyen jutott tovább, ami még érthető a szupertehetséges Vincze Ákos mögött, de a döntőben, az éleshelyzetben megremegett, elvesztette az uralmát az magassága felett és elszállt, mint a vadludak... Ezzel Sonka mögé a 4. helyre sorolódott.

Blanka a másik fele a történetnek. Neki nyár óta nagy nehézségei vannak a felkészüléssel. Kiderült, hogy a háta nem egyenes (bár senkinek sem az), de mióta ezt megtudta, Blankát ez meggátolta az edzéseken való részvételben, rengeteget betegeskedett, illetve a családja sem igazán támogatta az edzésein való részvételét. Ehhez képest egész szépen felkészült egy akár nemzetközi szinten is elfogadható gyakorlattal. Kiváncsian vártam az eredményeit. Az egy héttel később rendezendő Kladnoi nemzetközi versenyen való részvételét a teljesítményétől tettem függővé. Az elődöntőben nagyon izgult és a felkészültségének hiányosságai ki is jöttek. Mindkét gyakorlatát látványos, bár kevéssé értékes hibával hagyta félbe. Bebukdácsolt a döntőbe. Itt viszont mintha kicserélték volna, a lehetőségeihez képest a legjobb gyakorlattal megnyerte a versenyt és ORSZÁGOS BAJNOK lett! 

mate

Nem semmi, hogy történnek még csodák, de az érdem az övé! Kladnoba ki is váltotta ezzel a helyjegyét! Gratulálok!

Máté és Bence egymásnak a legfőbb ellenfelei egyéniben. Általában Bence 0,1-0,2 ponttal veri Mátét, de ma ez is másként végződött. Bence a gyaki végén megérintett a kék rugóvédőt, ami 3 teljes pont elvesztését eredményezte. Ezután 2,8 ponttal verte meg Máté! Így a Magyar Bajnok Máté lett, és Bence a második 2011-ben.

Csanád a felnőtt versenyben Zsolti ellen indult. Tudni lehetett: aki megcsinálja a gyakiját, azé a Magyar Bajnoki cím. A döntő volt csak igazán izgi. Csanád elsőként jutott be, így utolsóként ugrott. Zsolti kiesett a második elemből. Csanád zsebében volt az arany, de arra kértem, hogy csinálja meg a nehezebbik gyakorlatát, mert egy hét múlva nemzetközi verseny, és kíváncsi voltam, hogyan állunk. Csanád is a második elemből szállt el. Zsolti nyert. Bár nem volt elragadtatva, de megérdemelte a győzelmet. 

Ezek után már nem tudtam mi jöhet még. Ja, a szinkron verseny!

szink
Itt is dőlt a színesfém! Bence-Máté párosunk nyert, míg csodával határos módon Ricsi-Blahó 2. helyre ugrottak, sőt a Csanád - Juhász páros is nagyot alakított, ők egy tartáshiba miatt 4.-ek lettek csak.

A nemzetközi versenyben csak ott hirdettek eredményt, ahol nemzetközi résztvevőnk is volt. Így az összes szinkron eredmény ide tartozik, illetve az egyéniből Blanka ezüst érmet szerzett, míg Csanád 6. lett.

A díjakat a frissen kvalifikált új olimpikon tornászunk Berki Krisztián adta át jó kívánságaival együtt, aki éppen ekkor ért haza a tokioi VB-ről, ahol megvédte világbajnoki címét.

Ezúton gratulálunk neki is!

berki

EREDMÉNYEK:

resob_2Copyright 2010. DD Standard Kft. ©