Mesterfokú Bajnokság 2011

(Létrehozva: 2011.11.08.)

2011 Mesterfokú Bajnokság Békéscsaba

Idén a Pattanj Team kicsit megfogyatkozva érkezett a Mesterfokú Bajnokságra (Ricsi, Bence, Máté), mivel a tavalyi 3. helyezett, Soma idén nem kapott meghívást a Magyar Gumiasztal Szövetségtől. Blanka, aki viszont szerepelt a meghívottak listáján, úgy döntött, hogy Gumiasztal pályafutását megkoronázó nemzetközi Olimpiai Reménységek Versenye (Kladno) lesz az utolsó megmérettetése.

Az elmúlt hetek versenye után (Magyar Bajnokság és Kladno) kissé fáradtan, de nagy reményeket fűzve ültünk be az autóba szombat hajnalban. Tominak nem kis köszönet jár, hiszen több mint 500 km-t vezetett le Békéscsabára, úgy hogy közben még pontozó bíróként is részt vett a versenyen. Egy kis csúszás és a női tornász Mesterfokú Bajnokság után végre a mi gumiasztalosaink következtek. Máté ugrott először, magabiztosan bár némi hibával egy közepes értékű gyakorlatot mutatott be ez a 3. helyre volt elég, Magyarország legjobb gumiasztal versenyzője, Juhász Zsolt mögött, aki egy kis hiba miatt a második helyre kényszerült Magyarország egyik legfiatalabb Mesterfokú bajnoka, Vincze Ákos mögé! Bence következett, akinek az elmúlt hét versenyei miatt, egy kisebb teher volt a vállán. Valószínűleg ez okozta azt, hogy kicsit kapkodott. Szép magasan kezdett, egy határozott első elem, de a második már a szőnyegre érkezett, sajnos Bence ezzel elvesztette a Mesterfokú címet idén és a 8. helyen zárt. Már csak Ricsi volt hátra, rajta is látszott, hogy nagyon akar bizonyítani, hisz az elmúlt versenyeken ő sem teljesítette a maximumot. Mint mindig határozottan kezd, magabiztosan pörög a levegőben, de a 8. elemhez érve úgy néz ki, hogy biztosra veszi ebből már gyakorlat lesz, és kicsit „ellazázva” kezével súrolja a szőnyeget, amit a pontozóbírók nem hagyhatnak figyelmen kívül. Ricsinek elúszott a dobogó reménye és a 7. helyen végez.

Gratulálunk, a Dunaújváros, az SZHSE, az UTE és a Pattanj Team versenyzőinek!

Juhász Zsolt hétfőn utazik a Birminghamben (Anglia) megrendezésre kerülő világbajnokságra ahol sok sikert kívánunk neki!

November 22-29-én két Pattanj Team-es versenyző Istvánfi Bence és Törő Máté is követi őt!


Hajrá Pattanj Team!

Copyright 2010. DD Standard Kft. ©