Sikeresen kezdődik az év!

(Létrehozva: 2011.03.27.)

fejlec

2011. március 26.

Budapest, Katona J. SZKI

 A 2011-es év és az újonnan alakult Pattanj SE első versenye zajlott le eredményesen a tegnapi napon.

A verseny színvonalas rendezését a Szolnoki Honvéd SE  gumiasztal szakosztályának, név szerint Évinek és Karcsinak köszönhettük. A szezonnyitó versenyeken még teljesen megszokott, hogy a versenyzők nem a 100%-os gyakorlatokkal, inkább csak kóstoló jelleggel indulnak el, és kicsit tapogatózva keresik a helyüket a közönség előtt és a mezőnyben. Ettől függetlenül szépen látszott a hatékony és eredményes felkészülés minden csapaton.

A Pattanj Team, bár rutinos versenyzőkből áll, mégis először indulhatott el saját, önálló, független egyesületként a versenyen. Külön öröm volt számunkra, hogy az esemény éppen a minket befogadó és éveken át vendégül látó SZHSE bázisán történhetett.

A csapatunk idén új taggal bővült: Blanka állhatott gumiasztalra az egyesületünk színeiben. Soma, Ricsi, Máté és Bence már rutinos versenyzőként, Csanád a hétvégén még edzőként, és Vladi bíróként vette ki a részét a csapategységből, ahonnan nem hiányoztak az elhivatott szurkolóink, a szülői gárda sem! Csak egy hiány csúszott be, ugyanis én, mint edző sajnos nem láthattam őket élőben, csak telefonon tartva a kapcsolatot vehettem részt, ugyanis a bátyám esküvője egy időpontban volt a versennyel. Így a melegítés után a Csanádra bíztam a csapatot.

b5A két felső korcsoportban volt érdekeltségünk, ahol RIcsi és Soma B4-es, illetve Blanka, Máté, és Bence B5-ös kategóriában indultak. Ricsi volt az egyetlen, aki már szabadon választott gyakorlatot tudott bemutatni, míg a többiek a terem méretére és a felkészültségi szintjükre való tekintettel, még csak 2 kötelezővel indultak.

b4

Az eredmények szempontjából nagy meglepetések nem történtek. Bence megnyerte a kategóriáját, míg Máté kissé lemaradva mögötte az ezüstöt hozta el. Ugyanebben a korcsoportban az egyetlen leány versenyzőnk kevés versenyrutinjának köszönhetően, kicsit elizgulta a versenyzést és sajnos elrontotta a gyakorlatait. Az alacsonyabb korcsoportban Ricsi megcsípte a dobogót, míg Sonka éppen lecsúszott róla. Ez összesítésben: 1., 2., 3., 4., és egy 8.helyezést jelent a csapat tagjainak. Részletesebb eredményeket és pontszámokat később tudok közölni.

Az év beindult, sok verseny lesz, remélem a felkészülés sikeresnek bizonyul majd! A következő megmérettetés a Diákolimpia lesz, majd Dániában a Skandináv nyíltverseny és hamarosan itt van a svédországi Frivolten Kupa is! Hajrá Pattanj Team!

Olivér 

Copyright 2010. DD Standard Kft. ©