Svéd edzőtábor

(Létrehozva: 2011.09.02.)

Idén is meghívtak Svédországba edzősködni. 

terem

Ez már a harmadik alaklom, hogy a svéd kollégák a táborukat a segítségemmel teszik nemzetközivé. Most Herrljungában a Frivolten Club tartotta meg szokásos nyári edzőtáborát, melyre Svédország minden zugából eljöttek a fejlődni vágyó gumiasztalosok. A kb 80 tornász a kezdőtől a válogatott szintig, 6-20 éves korig, igen széles palettát kínált a gyerekekből. Edzőként 2 kollégával: Sarahval Skóciából, és Robinnal Angliából tartottuk a nemzetközi frontot, míg a svédek a saját klubjaik képviseletében igyekeztek minél több edzővel megjelenni.

A tábor célja a versenyszezon előtti indítás, az alaphangulat megadása volt, és ez igen jól is sikerült. Bár mindenki foglalkozott mindenkivel, az én feladatom mégis inkább a nehezebb ugrások oktatása és technikai javítása volt. Nekem is nagy élmény ez, ugyanis egy-egy versenyzőjük magasabb szinten van, mint a hazai versenyzőink, és azért nekem is nagy élmény volt ezekkel foglalkozni, és nagy megtiszteltetés volt a bizalmuk, hogy ezt rám bízták.

sz__ll__sA tábor igen intenzív volt, hosszú, sűrű edzések, sok állomásra osztva. A versenyzők napi 2-3 alakalommal ugrottak, alkalmanként 2-3 órát. Emellett kick-box és konditermi edzés is volt nekik minden nap. Jól is esett esténként a kikapcsolódás. Egy erdei-tó parti közösségi házban volt a szállásunk, ez a természetközeli életforma nagyon jellemző a svédekre. Én is nagyon élveztem, igazán jókat grilleztünk, úsztunk és aludtunk itt. 

zombiAz egyik éjszaka bátorságpróbát szerveztünk a gyerekeknek, akik 3-4 fős csoportokban, kellett, hogy átkelljenek a sötét erdőn. Nem tudták, csak sejthették, hogy az úton, zombik, lidércek, szellemek, és egyéb ijesztő lények fogják őket várni. Én egy árok rejtekéből előugró, a felakasztott feleségemet védelmező gonosz bohóc voltam.. Volt sikítozás! =)

 A tábor csúcspontja egy játék volt: A terem két oldalán az oldalára felállított 2 gumiasztal között pattogva kellett gyorsaságot nyerni és váltóversenyben bizonyítani az ügyességüket a gyerekeknek és természetesen az edzőknek!

Ezt a játékot nagyon élveztük, kár, hogy egy asztallal nem lehet megcsinálni..

Mindent összegezve, mind a gyerekek, mind a helyi edzők, mind a nemzetközi edzők tanultak újat, és fejlődtek. A felszerelés és a technika magas minősége ismét rádöbbentett, hogy le vagyunk maradva, de a szaktudás meg van. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még sok hasonló élményben lesz részem!

segges

Copyright 2010. DD Standard Kft. ©