Világ Bajnokság 2010

(Létrehozva: 2010.11.15.)

metz

Vége a metzi felnőtt gumiasztal, tumbling és dupla minitramp Világ Bajnokságnak!

Bár a Pattanj Team nem jutott el a VB-re, de az egyetlen magyar résztvevőnek, az UTÉ-s Juhász Zsoltnak szurkolhattunk itthonról! A 87 egyéni férfi indulóból az 54. helyre rangsorolta magát az 54,10 pontos eredményével. Ez jó eredménynek számít ebben a nagyon erős mezőnyben, főleg a felkészülés körülményeinek (sérülés, és a sportág itthoni támogatásának hiánya) tekintetében. Gratulálunk neki!

A verseny viszont ezen túl is izgalmas volt, és nagyon magas színvonalat mutatott! Nagyon erős a mezőny, Olimpiai Bajnokok és Világ Bajnokok nem tudtak bejutni a döntőbe! Bár érmek tekintetében a Kínaiak arattak, de az Oroszok is begyüjtöttek aranyból!

Világbajnokok lettek:

Egyéni gumiasztal:

férfi: Dong Dong (CHN) 43,10; női: Li Dan (CHN)  40,30

Szinkron gumiasztal:

férfi: Xiao Tu / Dong Dong (CHN) 53,80 női: Irina Karavaeva / Victoria Voronina (RUS) 47,5

Tumbling: 

férfi: Viktor Kyforenko (RUS) 76,30 női: Anna Korobeynikova (RUS) 68,20

Dupla Minitramp:

férfi: Andre Lico (POR) 73,40 női: Corissa Boychuk (CAN) 70,50 

Néhány érdekesség:

Sync2010

Izgalmas helyzetet hozott hozott, az a szabály miszerint egy nemzetből maximum 2 versenyző juthat döntőbe. Így esett ki Wenna He Olimpiai Bajnok (2008) az elődöntős 3. helyével a nő mezőnyből, míg  a képen jobb oldalon álló Chunlong Lu Olimpiai Bajnok (2008) és Xiao Tu Világbajnok (2009) az egyéni férfi mezőnyből szintén kiszorult. Így viszont előtérbe került a Shuai Ye, aki 5 triplás gyakorlatát végre megmutathatta a döntőben is, ezzel a verseny legmagasabb nehézségű gyakorlatát hajtotta végre (DD: 17,40). Szintén érdekesség, hogy a már korábbi, és most a címét megvédő Világ Bajnok Dong Dong (a képen balra) egyenlő pontszámot ért el honfitársával, Ye-vel, és így a Bajnoki címet a döntetlen szabályok szerint a magasabb kiviteli értéket kapó (tehát alacsonyabb nehézségű) gyakorlattal nyerte Dong.

Még egy érdekes adat: az amerikai Brandon Sloan, aki 26. lett tumblingban az egykori amerikai családom legidősebb gyermeke, akinek én tanítottam és asszisztáltam élete első dupla szaltóját 2003-ban. =)

Néhány hasznos link:

Video (AcrobatcSports) 

A VB Hivatalos Honlapjának Friss Hírei

Legfrissebb beszámolók, hírek, képek (AcrobaticSports)

VB

Copyright 2010. DD Standard Kft. ©